Do restauracji włoskiej zapraszamy w stroju nieformalnym (casual).

Star

Do stworzenia pizzy neapolitańskiej używa się wyłącznie pomidorów San Marzano, które rosną na polach wulkanicznych na południe od Wezuwiusza oraz sera Fior di Latte z mleka krów wypasanych w Kampanii i Lazio. Ciasto zarabia się z mąki typu 00 i dojrzewa ono 24 godziny. Grubość ciasta pizzy nie może przekraczać 3 mm. Piecze się ją przez 60-90 sekund w temperaturze powyżej 430°C. Pizzy neapolitańskiej nie kroi się w trójkąty.

mountain cards down

Do przygotowania pizzy wykorzystujemy wyłącznie oryginalne włoskie produkty.

Nasz piec został wykonany na zamówienie w Neapolu, zgodnie z tamtejszą tradycją.

Pizzę przygotowujemy zgodnie z tradycyjną recepturą, dokładnie tak jak w Neapolu.

Dbamy o to aby, sztuka przygotowania pizzy neapolitańskiej była przekazywana i udoskonalna.

basic-text Star
mountain cards down